Pomyslná řešení Pomyslné reportáže - Vomelová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Vytvořila jsem tři knižní koncepty, tři možnosti grafické a knižní úpravy jednoho románu (Tibor Déry, Pomyslná reportáž o americkém pop-festivalu, Budapešť 1971). Každá kniha používá jako inspiraci pro grafickou úpravu různý tématický celek z knihy, a každá kniha má i jiné cílové použití a od toho se odvíjející formát i použitý materiál. Prvním konceptem je malá odolná kniha do kapsy inspirovaná Rolling Stones a Altamontským festivalem z roku 1969, druhá je klasická „nakladatelská“ kniha inspirovaná 60. lety a třetí je bibliofilie, inspirovaná příběhem dvou lidí. Knihy jsou doprovozeny plakáty popisující základní prvky.

I created three concepts of books, three possible graphic and book design adaptations of one novel (Tibor Déry, Imaginary reportage of american pop-festival, Budapest 1971). Every book uses a different theme from the book as an inspiration for its graphic design and every book has also a different aimed usage ( format and material of the books are created according to this presumption). First of the book concepts is a little hardy pocket book inspired by Rolling Stones and Altamont festival 1969, the second is common „publisher's“ book inspired by vizuality of 60's and the third one is a bibliophilia, collector's piece inspired by a story of two people. All the books are accompanied with posters describing the basic components and concepts.
Imaginary Solutions, Imaginary Reports
Keywords: knižní grafika; kniha do kapsy; nakladatelská kniha; bibliofilie; tibor déry; pomyslná reportáž o americkém pop-festivalu; Rolling Stones; 60. léta; book design; pocket book; publisher's book; bibliophilia; tibor déry; imaginary reportage about american pop-festival; Rolling Stones; 60's