Vývoj malé sídelní jednotky podle její interpretace na mapách - Demková, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Predmetom tejto bakalárskej práce je pozorovanie vývoja obce Stará Turá podľa jej zobrazenia na mapách. Skúmanými podkladmi sú dostupné historické a súčasné kartografické diela stredných mierok, ktoré zobrazujú územie mesta a jeho okolie. V teoretickej časti je stručne popísaný vznik a vlastnosti použitých máp. Praktická časť sa venuje porovnaniu presnosti jednotlivých mapových podkladov a porovnaniu zmien v zákrese obce.

The subject of this bachelor’s thesis is to examine the development of the town Stará Turá in its view on maps. The researched foundations represent available historical and current cartographical works in medium scales that depict the town and its environs. The theoretical part deals with the creation and qualities of used maps. The practical part is concerned with comparison of accuracy of individual maps and changes in the sketch of the commune.
Development of the small community according to its interpretation on maps
Keywords: historické mapy; vojenské mapovanie; topografická mapa; vývoj mesta; ZBGIS®; historical maps; military survey; topografic map; development of the town; ZBGIS®