Hra s ovládáním pomocí očí a výrazů obličeje - Vaňhara, Jaromír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato bakalářká práce ukazuje jeden z možných způsobů ovládání počítače pomocí očí. Je zde představen způsob detekce oblasti očí pomocí mrknutí, dále detekce duhovky pomocí Houghovy transformace a také jednoduchá metoda k určení směru pohledu. K demonstraci principu ovládání také vznikla jednoduchá hra.

This bachelor's thesis shows a posible way, how to control computer with human eyes. It describes method of detection eyes using blinking, also pupil detection using Hough transform and simple way, how to estimate gaze. Also the simple game was created to demonstrate the principles of control.
Game with Eye and Face Expression Control
Keywords: Detekce očí; detekce duhovky; určení směru pohledu; segmentace obrazu; Houghova transformace; OpenCV; Eye detection; pupil detection; gaze estimation; image segmentation; Hough transform; OpenCV