Marketingový výzkum vhodnosti aplikování GIS na produkty firmy Geodis Brno - Chmelař, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Cílem diplomové práce je pomocí marketingového výzkumu analyzovat, který z dostupných geografických informačních systémů (GIS) na českém trhu, určený pro využívání ve státní správě, samosprávě i v soukromém sektoru v ČR, je marketingově nejvýhodnější pro obchodní distribuci společně s geografickými daty firmy GEODIS BRNO. Teoretická část se zabývá marketingovým výzkumem a souvisejícími nástroji marketingu. Praktická část se zabývá analýzou společnosti GEODIS, analýzou systémů GIS, výsledky analýzy a doporučením.

The aim of this diploma thesis is by the help of marketing research analyze, which of the available geographic information systems (GIS) on the Czech market, intended in use in the state administration, government and the private sector in the Czech Republic, is the best from marketing point of view for commercial distribution together with geographical data of the company GEODIS BRNO. The theoretical part deals with marketing research and related marketing tools. The practical part deals with analysis the company GEODIS, analysis systems GIS, results of analysis and recommendation.
Marketing Research of GIS suitability for Geodis Products
Keywords: Marketing; marketingový výzkum; výzkum trhu; výrobkový výzkum; trh; výrobek; produkt; informace; GIS; geografická data; Marketing; marketing research; product research; market; product; GIS; geographical data