Grafy a grafové algoritmy - Matulová, Nadežda (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Práca obsahuje základné uvedenie do teórie grafov s charakteristikou vybraných algoritmov, ktoré sa zameriavajú na riešenie úloh spojených s hladaním najkratšej cesty v grafoch. Objasňuje spôsoby hladania riešenia a výhody a nevýhody každého zo spomenutých algoritmov.

This thesis contains basic introduction to the graph theory with the characteristic of chosen graph algorithms for solving tasks linked to the shortest path problem in graphs. Thesis tries to clarify the ways of finding a solution and pros and cons of all the mentioned algorithms.
Graphs and Graph Algorithms
Keywords: teória grafov; algoritmus; graf; cesta; najkratšia cesta; theory of graphs; algorithm; graph; path; the shortest path