Frézování lopatek turbín - Raška, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Cílem práce je uvedení do problematiky frézování lopatek turbín. Zaměřuje se na popis turbín, matriálů využívaných pro jejich výrobu, frézování, CAD/CAM systémů, metod generování optimální trajektorie víceosého obrábění nepravidelných ploch a představení hlavních problémů na které, je možné narazit při frézování turbínových lopatek.

The aim of this work is an introduction to milling of turbine blades. It is focused on description of turbines, of materials use for their manufacturing, of milling, of CAD/CAM systems, methods used to generate trajectories on complex surfaces and presentation of principal issues encountered during milling of turbine blades.
On the milling of turbine blades
Keywords: Frézování; turbína; lopatka; CAM; Milling; turbine; blade; CAM