Rodinný dům s kanceláří v Jemnici - Engelmann, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Tématem bakalářské práce je projekt rodinného domu s kanceláří pro podnikatelskou činnost. Projektovaný objekt by se měl nacházet v obci Jemnice v ulici ,,Na Předlískách“. Jedná se o jednopatrový dům s obytným podkrovím a samostatně stojící garáží stojící na mírně svažitém pozemku. Dům je postaven z cihelných bloků POROTHERM. Strop domu je vytvořen ze skládaného stropu Miako. Příčky jsou kombinací ze zděných příčkovek POROTHERM a sádrokartonových příček KNAUF. Střecha je sedlová hambálková s vaznicemi a zastřešená betonovou krytinou KM-BETA.

The theme of this bachelor´s thesis is a project of the house with office for business activities. The projected building should be located in the village Jemnice in the street ,, Na Předlískách ". It is a one-storey house with attic and a separate garage, which is situated on midly sloping land. The house is built of brick blocks POROTHERM. The ceiling of the house is made out of fundamentals roof Miako. The partitions are combination of brick systems POROTHERM and Knauf plasterboard partitions. The roof is top with purlins at King post truss roofed and concrete roofing KM-BETA.
The family house with office in Jemnice
Keywords: Rodinný dům; jednopatrový dům; podkroví; svažitý pozemek; garáž; cihelný blok; zastropení; příčky; sádrokarton; střecha; hambálek; krytina; house; one storey; attic; sloping land; garage; brick block; roof(ceiling); partitions; plasterboard; top; King post truss; roofring (covering)