Energeticko-ekonomická optimalizace parametrů tepelné izolace moderních rodinných domů - Richter, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Předmětem diplomové práce je simulace energetické bilance dvou novostaveb, klasické zděné stavby a lehké dřevostavby. Na základě těchto simulací jsou porovnávány vlivy různých parametrů izolací včetně výplní stavebních otvorů na tepelné ztráty, energetickou náročnost chlazení a solární zisky. Energetické simulace byly provedeny programem TRNSYS 16_1.

The subject of this thesis is to simulate the energy balance of the two new buildings, classic brick buildings and light wood construction. On the basis of these simulations are compared effects of various parameters of insulation including panels for building openings on heat loss, energy efficiency cooling and solar gains. Energy simulations were performed with TRNSYS 16_1.
Energy-economic optimization of thermal insulation parameters of modern family houses
Keywords: Novostavba; zděný dům; dřevostavba; tepelná izolace; TRNSYS; návratnost investic; tepelné ztráty; energetická náročnost; New building; brick house; wooden house; insulation; TRNSYS; Return on investment; heat loss; energy intensity