Lokalizace a pronásledování narušitele ve známém prostředí - Tomek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce koncentruje informace z oblasti algoritmů na řešení problému lokalizace a pronásledování narušitele (pursuit-evasion) ve známém prostředí. Přináší rozdělení algoritmů na základě typu a jejich zjednodušený popis. Součástí práce je také framework pro tvorbu java appletů implementujících p-e algoritmy a jejich grafickou prezentaci. V tomhle frameworku je implementován java applet pro jeden z prezentovaných algoritmů a jedna dekompozice prostředí. Vytvorený applet a informace sesbírané při tvorbě této práce jsou prezentovány na vytvořených výukových stránkách.

This thesis concentrates information from the field of algorithms for solving the problem of localization and pursuit in known environment. Division of algorithms according to their types and characteristics is given. The algorithms are described in a simplified, easier-to-understand form in comparison to detailed descriptions found in the original papers. Another part of this work is a framework for creation of java applets graphically presenting p-e algorithms. One such applet is implemented with the use of this framework. Educational web pages presenting gathered information and implemented applet are also part of the thesis.
Localization and Chasing of an Intruder in Known Environment
Keywords: robotika; pronásledování a lokalizace ve známém prostředí; prohledávání grafu; dekompozice prostředí; robotics; pursuit evasion in known environment; graph search; environment decomposition