Analýza datového toku ve Fly-by-Wire systému - Kubínová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Software implementovaný v rámci Fly-by-Wire systému firmy Honeywell je složen z mnoha modelů implementovaných v systému Simulink. Tato práce se zabývá hledáním přímých a nepřímých spojitostí mezi jednotlivými signály v systému těchto modelů. Jako vhodný aparát je zvolena teorie grafů. Na základě modelů jsou vygenerovány grafy a úloha nalézt spojitost mezi signály je převedena na úlohu nalézt cestu mezi dvěma vrcholy grafu. Známé algoritmy k vyhledávání cest v grafech určují délku nebo váhu nalezené cesty. Pro tuto aplikaci je ale potřeba rozlišovat cesty primární a sekundární bez ohledu na jejich délku. Proto jsou tyto známé algoritmy upraveny.

The Software implemented within Honeywell Fly-by-Wire system consists of many models implemented in Matlab Simulink. This thesis describes searching for direct or indirect relations among particular signals within the model system. As a convenient apparatus the graph theory was chosen. Graphs are generated according to the models and the problem of searching relations among signals is transformed to a problem of searching paths between vertices of a graph. Common search path algorithms determine a length or a weigth of found paths. For this application it is necessary to distinguish primary and secondary paths not considering their lengths. Therefore the algorithms are modified accordingly.
Analysis of Data Flow in the Fly-by-Wire System
Keywords: Fly-by-Wire; BFS; DFS; Dijkstrův algoritmus; Floydův-Warshallův algoritmus; Fly-by-Wire; BFS; DFS; Dijksta's Algorithm; Floyd-Warshall Algorithm