Návrh systému pro monitorování dobytka a majetku - Krček, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Bakalářská práce se zaobírá problematikou monitorování dobytka a majetku v odlehlých oblastech. Specificky v oblastech, kde není dobře dostupné připojení k elektrické síti nebo kde není možné vystavět infrastrukturu pro kamerové systémy jako například chaty, odlehlé statky apod. Cílem práce je vytvořit malou spolehlivou kameru, napájenou ze solárního panelu, jejíž snímky by si uživatel mohl prohlížet z aplikace na telefonu nebo počítači. Práce obsahuje analýzu dostupných řešení jako jsou fotopasti nebo kamery s 3G/4G konektivitou. Její druhá část se věnuje návrhu vlastního řešení, které by více odpovídalo potřebám autora a volbě jednotlivých komponent kamery.

The bachelor thesis deals with the issue of monitoring livestock and property in remote areas. Specifically in areas where the access to the electricity grid is difficult or where it is not possible to build infrastructure for camera systems such as cottages, remote farms, etc. The aim of the work is to create a small reliable camera, powered by a solar panel, whose images could be viewed by the user from an app on a phone or computer. The thesis includes an analysis of available solutions such as camera traps or cameras with 3G/4G connectivity. The second part of the thesis deals with the design of a custom solution that would better meet the needs of the author and the choice of individual camera components.
Design of a livestock and property monitoring system
Keywords: internet věcí; ESP32; OV5640; Raspberry Pi; Vue.js; REST API; MQTT; Internet of things; ESP32; OV5640; Raspberry Pi; Vue.js; REST API; MQTT