Externí generátor pro neuromodulaci - Flídr, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Hlavním cílem této práce je vysvětlit a seznámit se s neuromodulací, jejím použitím a možnostmi její aplikace v současné medicíně. Taktéž se zaměřuje na základní konfiguraci a blokový návrh externího generátoru, jsou zde popsány časové průběhy z daného generátoru. V první fázi je zde vysvětlena podstata neuromodulace, poté hlavní používání, provedení této techniky a možnosti její aplikace v moderní medicíně. V práci dále nalezneme přehled přístrojů používaných pro neuromodulaci. Další část je zaměřena na návrh externího generátoru využívající mikrokontrolér MOTOROLA řady HC08 Nitron, jeho konfiguraci a v neposlední řadě popsání časových průběhů (impulzů) z přístroje, které se pro neuromodulaci používají.

The main objective of this work is to explain and familiarize with neuromodulation, its use and possibilities of its application in current medicine. It will also focus on the basic configuration and the block concept of an external generator and the time courses of the generator are described. In the first phase the base of neuromodulation is explained, then the main application, the implementation of this technology and the possibility of its application in modern medicine. Further to the work we will find an overview of equipment used for neuromodulation. The other part is focused on a design of an external generator using a MOTOROLA Nitron HC08 series microcontroller, its configuration and finally description of the time courses (impulses) from the device, that are used for neuromodulation.
An external pulse generator for neuromodulation
Keywords: Neuromodulace; bolest; stimulace; trial; elektrody; generátor; programátor; Neuromodulation; pain; stimulation; trial; electrodes; generator; programmer