Jednomotorový víceúčelový dopravní letoun v kategorii CS/FAR 23 - Fiala, Luboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Práce se zabývá návrhem jednomotorového letounu určeného pro přepravu až devíti cestujících. V práci je naznačeno technické řešení několika konstrukčních uzlů. Je proveden základní aerodynamický výpočet, hmotnostní rozbor a jsou spočteny některé letové výkony.

Thesis deals with design of a single-engine aircraft. The purpose of this aircraft design is to carry up nine passengers. The work outlines technical solution of several structural elements. The design starts with aerodynamic calculations, mass analysis and concludes with calculation of flight performance and development cost estimation.
Single-engined multipurpose transport aeroplane by the CS/FAR 23 category
Keywords: víceúčelový letoun; GE H80; CS-23; návrh letounu; aerodynamická analýza; hmotnostní analýza; multi-purpose aircraft; GE H80; CS-23; aircraft design; aerodynamic analysis; mass analysis