Automatická identifikace klíčových slov - Mašláňová, Marcela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce si klade za cíl zpracovat poznatky o značkování klíčových slov v textu a využít je v praxi pro automatické generování rejstříků. Důvodem pro automatizaci tvorby rejstříků je jejich vysoká náročnost a cena. Teoretická část práce se zabývá především metodami hledání vícenásobných výrazů, které jsou významné pro zpracovávaný text. Praktická část aplikuje vybrané metody na testovací data a shrnuje výsledky experimentů.

The main goal of this work is to survey the field of the automatic keywords tagging in a text and apply this background for automatically generating back-of-the-book indexes. Human made indexes are expensive and that's why we are looking for (semi)-automatic methods indexes. The theoretical part of this thesis deals with collocations, which are an important part of generated indexes. The practical part of the work applies selected methods to testing data and summarize results of experiments.
Automatic Keyword Detection
Keywords: rejstřík; klíčová slova; vícenásobné výrazy; morfologická analýza; značkování; index; keywords; multi-words expresion; morphological analyse; tagging