Stanovení výše pojistného plnění u dřevostavby - Válková, Dagmar (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2020)
Předmětem diplomové práce je stanovení pojistného plnění po vichřici na nemovité věci. První teoretická část je zaměřená na definice základních pojmů z oblasti nemovitých věcí a pojišťovnictví. Druhá část je praktická, zde se zabývá oceněním posuzované stavby nákladovou metodou, zajištěním potřebných nákladů na opravu. Následně stanovením výše pojistné hodnoty nemovité věci.

The subject of this thesis is to determine the insurance indemnity after a storm on real estate. The first theoretical part is focused on definitions of basic terms in the field of real estate and insurance. The second part is practical, which deals with the valuation of the assessed construction cost method, ensuring the necessary costs for repair. Subsequently, the amount of the insured property value is determined.
Determination of the Amount of Indemnity for a Wooden House
Keywords: Nemovitá věc; cena; nákladová metoda ocenění; výše pojistného plnění; pojistná smlouva; Real estate; price; cost method of valuation; the amount of indemnity; insurance contract