Vzduchotechnika operačních sálů - Stojanová, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Cílem této bakalářské práce je návrh vzduchotechnických systémů na operačních sálech a prostorách, které jsou nezbytně nutné k zajištění provozu těchto sálů. Navržené zařízení splňuje příslušné normy a hy-gienické, provozní požadavky. Výpočtová část je zpracovaná na úrovni prováděcího projektu. Teoretická část je zaměřena na čisté prostory, jejich uvedení do provozu a závěrečné validace.

This bachelor´s thesis deals with the designing of air-conditioning on surgeries and spaces which are necessary for the operation of this surgeries. Air-conditioning equipment is proposed to meet hygienic and operational requirements. Computational part is designed on im-plementation project level. The theoretical part is focused on clean spaces, commissioning and final validation.
Airconditioning of surgeries
Keywords: Vzduchotechnika; čisté prostory; operační sál; třídy čistoty; mikro-klima; validace; klimatizace; laminární strop; HEPA filtr; zdravotnická zařízení; tepelná zátěž; tepelný zisk; akustika; Air-conditioning; clean spaces; operating room; cleanliness categories; microclimate; validation; air-condition; laminar ceiling; HEPA filter; medical facilities; heat load; thermal gain; acoustics