Slaďování pracovního a osobního života pracovníků - Šauerová, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Diplomová práce se zabývá tématem slaďování pracovního a osobního života ve vybrané společnosti. Práce je rozdělena do tří části – na teoretickou, analytickou a závěrečnou část. Teoretická část vysvětluje atraktivitu a důležitost tohoto tématu, popisuje jednotlivé nástroje umožňující slazení profesního a osobního života a zároveň poukazuje na možné komplikace jednotlivých přístupů, a to jak z pohledu zaměstnavatele, tak i zaměstnance. Analytická část zkoumá a následně vyhodnocuje současný stav vybrané firmy. V závěrečné části jsou pak na základě teoretických znalostí a zjištěných výsledků navržena opatření, která by měla vést k lepšímu skloubení práce a osobního života zaměstnanců ve vybrané společnosti.

Diploma thesis is deal with the topic of work-life balance in the chosen company. The thesis is divided into three parts – theorethical, analytical and final part. The theorethical part explains atractivity and importance of this topic and describes individual approaches allowing work-life balance and concurrently indicate possible problems of different approaches from the perspective of the employer and the employees. The analytical part examines and evaluate the currect status of chosen company. In the final part are suggested measures based on theoretical knowledge and findings which should lead to a better balance between work and personal lives of employees in a chosen company.
Work-Life Balance of Employees
Keywords: Slaďování pracovního a osobního života; flexibilní formy práce; spokojenost zaměstnanců; personální řízení; zaměstnavatel; Work-life balance; flexible forms of working; satisfaction of employees; human resources; employer