Dalniční most u Soběslavi - příprava, realizace a řízení stavby - Topinka, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce zpracovává Stavebně technologický projekt a realizaci dálničního mostu u Soběslavi, na trase dálnice D3, úsek D3 Tábor – Veselí nad Lužnicí, konkrétně SO 7-216 Most přes silnici III/15527, Černovický potok a biokoridor v km 94,100. Jedná se o trvalý silniční most o 25 polích se spojitou konstrukcí z prefabrikovaných, podélně předpjatých betonových nosníků, spřažených betonovou deskou.

Master´s thesis processes Construction technology project and implementation of bridge at Soběslav on the route D3, section D3 Tábor – Veselí nad Lužnicí, concretely SO 7-216 Bridge over the route III/15527, Černovický stream and biocorridor km 94,100. This is a permanent road bridge about 25 fields with the continuous construction of precast prestressed concrete beams longitudinally coupled concrete slab.
Highway bridge at Soběslav - preparation, implementation and project management
Keywords: Stavebně technologický projekt; návrh zařízení staveniště; řízení stavby; technologie; technologický předpis; časový harmonogram; rozpočet; stavební mechanizace; dálnice; most; nosník; předpjatý beton; železobeton.; Construction technology project; design site facilities; constuction management; technology; technological standard; schedule; calculation; construction machinery; highway; bridge; beam; prestressed concrete; reinforced-concrete.