Vliv investice do stavebních úprav na zhodnocení standardního rodinného domu - Slamená, Iveta (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2011)
Diplomová práca sa zaoberá určením vplyvu investície do stavebných úprav na zhodnotenie štandardného rodinného domu. Stanovie výšku investičných nákladov do stavebných úprav rozpočtom a zhodnotenie rodinného domu rozdielom hodnoty domu pred a po vyhotovení stavebných úprav. Vypočítané údaje o výške investície a zhodnotení rodinného domu porovnať a vyhodnotiť a v akom časovom období, veku stavby a pri akom druhu investície do stavebných úprav dôjde k zrovnateľnému zhodnoteniu.

The master's thesis deals with determining the influence of investment intro construction alterations on the valuation of a standard family house. Quantifying the cost of investment into the construction budget adjustments and valuation of a standard family house a home's value difference before and after completion of building alterations. Calculated data on the amount of investment and valuation of a standard family house to compare and evaluate in what time period, age structure and in what kind of investment in construction to occur by similar adjustments to the assessment.
The Influence of Investment into Construction Alterations on the Valuation of a Standard Family House
Keywords: Nehnuteľnosť; Stavebné úpravy; Položkový rozpočet; Zhodnotenie štandardného rodinného domu; Property; Construction alterations; Construction budget; Valuation of a standard family house