Studie přečerpávací vodní elektrárny - Račoch, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Bakalářská práce se zabývá návrhem studie přečerpávací vodní elektrárny v Lokalitě Střekov na Labi. Cílem práce je návrh jedné varianty stavební a technologické části strojovny. Studie je rozdělena do několika částí, skládá se z technické zprávy, hydraulických výpočtů, výkresové dokumentace a fotodokumentace.

The bachelor thesis deals with the feasibility study of the pumped storage power station in Střekov na Labi. The aim of the thesis is the design of one variant of the building and technological part of the power house. The study is divided into several parts, consisting of engineering report, hydraulic calculations, drawing documentation and photo-documentation.
Feasibility study of the pumped storage power station
Keywords: Přečerpávací vodní elektrárna; reverzní Francisova turbína; strojovna; motorgenerátor; Pumped storage power station; Francis reversible turbine; power house; motor-generator