Analýza spokojenosti zákazníků a návrhy na zvýšení její úrovně - Slobodníková, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou spokojenosti zákazníků s produktem. Práce definuje teoretická východiska a problematiku, která souvisí se spokojeností zákazníka. Dále popisuje základní metody a postupy analýzy marketingového prostředí a problematiku dotazníkového průzkumu. Teoretická východiska jsou aplikována na konkrétní produkt, běžecké boty od společnosti adidas. Z dotazníkového průzkumu, vnitřní a vnější analýzy, vyplynuly faktory, se kterými zákazníci jsou nebo nejsou spokojeni. Na základě výstupu z dotazníků jsou stanoveny konkrétní návrhy na růst spokojenosti zákazníků s produktem.

The diploma thesis deals with the analysis of customer satisfaction with the product. This work defines the theoretical backgroung and issues related to customer satisfaction. The basic methods and processes for analysis of the marketing environment and the isssue of a questionnaire survey. Theoretical solutions are applied to a specific product, running shoes of the company adidas. The questionnaire survey, internal and external analysis, suggests the factors with which customers are or are not satisfied. Specific proposals to increase customer satisfaction with the product are set out on the basis of the outputs from the questionnaire.
Customer Satisfaction Analysis and Proposals for Its Improvement
Keywords: zákazník; spokojenost zákazníka; marketingový výzkum; externí analýza; interní analýzy; dotazník; customer; customer satisfaction; marketing research; external analysis; internal analysis; questionnaire