Strategická počítačová hra - Dlabola, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Bakalářská práce seznamuje čtenáře s původem strategických počítačových válečných her a jejich historií. Ukazuje vývoj strategických válečných her od prvního kriegsspielu po současné kusy hrané na počítači. Dále se stručně zabývá možnostmi tvorby strategické počítačové hry v jazyce C++ a podrobně popisuje autorem vytvořenou strategickou počítačovou hru Stíny.

The bachelor's thesis introduces the reader to the origin of strategic computer war games and their history. It shows the evolution of strategic war games from the first kriegsspiel to the current computer games. It also briefly deals with the possibilities of creating a strategic computer game in the C++ language and describes in detail the strategic computer game Shadows created by the author.
Strategy Computer Game
Keywords: Strategická počítačová hra; kriegsspiel; počítačová hra v C++; herní engine; Strategy computer game; kriegsspiel; computer game in C++; game engine