Obchodní centrum Mohelnice - stavebně technologický projekt - Sovová, Romana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Diplomová práce řeší stavebně technologický projekt obchodního centra v Mohelnici – hypermarketu Kaufland. Podrobněji zpracovávám optimální postup při technologických postupech, strojní sestavě, dopravním návrhu přepravy, zařízení staveniště, časových plánech, kontrolních a zkušebních plánech, bezpečnosti práce, životního prostředí a v neposlední řadě položkový rozpočet včetně výkazů výměr a další. Konkrétněji se práce zabývá hlavním stavebním objektem SO04 a to objekt hypermarketu, která je tvořena prefabrikovaným železobetonovým jednopodlažním skeletem. Zaměřuji se převážně na realizaci hrubé stavby.

The diploma thesis deals with construction technological project of department store in Mohelnice town – hypermarket Kaufland. It compiles in detail the most optimal proposal of technological construction process, working machinery, traffic proposal for transport, construction site equipment, schedule of work, inspection and test plan, safety of work, environment, and finally costing including bill of quantities etc. The thesis deals specifically main building object SO04, object of hypermarket, which is consisted of prefabricated reinforced concrete skeleton of single-storey building. I focus primarily on realization of gross building.
Department store Mohelnice - construction technological project
Keywords: Obchodní centrum; technologický předpis; kontrolní a zkušební plán; montovaný železobetonový skelet; drátkobetonová podlahová deska; zařízení staveniště; dopravní vztahy; stroje; výpočet vody a elektřiny; propočet; rozpočet; harmonogram; bezpečnost; environment; smlouva o dílo.; Department store; technological specification; inspection and test plan; prefabricated reinforced concrete; floorboard of cut wire reinforced concrete; construction site equipment; transport relations; machinery; calculation of water and electricity; calculation of work; budget; schedule; safety; environment; contract of construction work.