Rozšíření zavedeného QMS ve firmě Spojmont Ostrava s.r.o. - Bayer, Robert (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Cílem této práce je seznámit se s teorií nástrojů kvality a jakosti a postupy jejich zpracování a vybrané nástroje zpracovat a zavést v reálném prostředí firmy. Mezi zpracovanými nástroji je návrh příručky integrovaného systému managementu QMS dle EN ISO 9001:2008, EMS dle EN ISO 14001:2005 a ČSN OHSAS 18001: 2008, systém 5S, procesní FMEA a aplikovaná Paretova analýza reklamací, které jsou přiloženy v elektronické formě jako přílohy diplomové práce.

The aim of this thesis is to familiarize with tools used in quality management and with methods of their application and to apply some of the tools in a real company. Among these tools there are a handbook for integrated management system of QMS on the basis of standard EN ISO 9001:2008, EMS on the basis of standard EN ISO 14001:2005 and ČSN OHSAS 18001:2008, 5S system, process FMEA and application of Pareto analysis on complaints. All the tools are attached to the dissertation thesis in electronic appendixes.
Extensions introduced QMS company SPOJMONT Ostrava Ltd
Keywords: Nástroje kvality; řízení kvality; dokumentace; systém managementu kvality; integrovaný systém managementu; 5S; procesní FMEA; Paretova analýza.; Quality management tools; quality control; documentation; quality management system; integrated management system; 5S; process FMEA; Pareto analysis.