Racionalizace výrobního systému v podniku Prodia - Jakubec, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Práce se zabývá optimalizací výrobního systému ve strojírenském podniku Prodia s.r.o. V úvodu je provedena literární studie technologického projektování, představeny jsou metody rozboru, návrhové metody a kapacitní propočty. Následně je pomocí těchto metod provedena analýza současného stavu materiálových toků, stanovení kritických míst ve výrobě a návrh nových variant řešení, které eliminují hlavní nedostatky zjištěné v analýze. Nakonec je provedeno vyhodnocení nejlepší varianty a její ekonomické zhodnocení.

The work deals with the optimization of the production system in the engineering company Prodia s.r.o. There is a review of technological design in the introduction, the methods of analysis, design methods and capacity calculations are introduced. Subsequently, using these methods, the current state of material flows are analysed, the critical points in the production defined and design of new solution options to eliminate the main weaknesses identified during the analysis. Finally, an evaluation of the best variant and its economic profitability is introduced.
Rationalization of a manufacturing system at Prodia company
Keywords: technologické projektování; výrobní systém; materiálový tok; technologické pracoviště; optimalizace; technological designing; manufacturing system; material flow; technological workplace; optimization