Sledování pohybů osob v záznamu ze stacionární kamery - Trnkal, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Tato práce se zaměřuje na problematiku sledování chodců kamerou. Představil jsem používané metody počítačového vidění, které jsou vhodné pro detekci a klasifikaci osob. Na základě detekce pohybu osob ve videozáznamu jsem navrhl algoritmus pro detekci a sledování chodců. Výsledná aplikace používá histogram orientovaných gradientů a SVM klasifikátor, pro identifikaci chodců jsou využity barevné histogramy. Zjištěné trajektorie jsou následně vykreslovány na výstup. V poslední části práce se zabývám testováním a vyhodnocením výsledků navrženého algoritmu.

This bachelor thesis focuses on pedestrians tracking from camera. In this work, I have introduced several methods of computer vision suitable for detection and classification of people. I proposed an algorithm for detecting and tracking pedestrians based on detection of movement. The application uses a Histogram of Oriented Gradients and SVM classifier together with color histograms for identification of pedestrians. Pedestrian's trajectories are then rendered to the output. Last part of the thesis deals with testing and evaluation of the results of the algorithm.
Pedestrians Tracking in a Video Record from a Stationary Camera
Keywords: Histogram gradientů; SVM; Extrakce příznaků; Adaptivní směsice Gaussových křivek; Detekce lidí; Sledování chodců; OpenCV; Detekce pohybu ve videu; Záznam pohybu; Histogram of Oriented Gradients; SVM; Feature extraction; Gaussian mixture model; People detection; Pedestrian tracking; OpenCV; Detection of movement in video; Trajectory capture