Palubní počítač s GPS modulem pro motocykl - Kaláb, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato práce popisuje návrh a následnou konstrukci palubního počítače pro motocykl s využitím modulu GPS. Mezi základní měřené a zobrazované veličiny patří rychlost vozidla, ujetá vzdálenost a otáčky motoru. Dále zařízení umožňuje měřit a zobrazovat průměrnou spotřebu, teplotu okolí a motoru, napětí akumulátoru, aktuální čas a pomocí GPS modulu i aktuální GPS pozici vozidla včetně nadmořské výšky. Celou projetou trasu vozidla je možno uložit na paměťovou kartu pro možné pozdější zpracování v PC.

This thesis describes the design and subsequent construction of a board computer for a motorbike, using a GPS module. Vehicle speed, distance travelled and the motor's rotations (RPM) are among the basic elements that are measured and shown. Furthermore, the mechanism allows one to measure and show the average consumption, the temperature of the surrounding environment as well as the motor's temperature, battery voltage, current time, and, with the help of the GPS module, the current GPS location of the vehicle, including altitude. The vehicle's entire journey can be saved to the memory card for further processing in a PC.
Board computer with GPS module for motorbike
Keywords: Palubní počítač; motocykl; GPS; ATmega; Arduino; Board Computer; motorcycle; GPS; ATmega; Arduino