Hodnocení vlivu různých aspektů na kvalitu v 3DTV: Subjektivní testy - Slíž, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Práce se zabývá studiem aspektů, které ovlivňují kvalitu obrazu 3D TV systémů. Je zaměřena na porovnání televizorů stejné značky s rozdílnou úhlopříčkou a porovnává změnu vjemu hodnotitelů při změně tohoto parametru. Základními hodnocenými parametry jsou hloubka obrazu, kontrast, podání barev, obrazové přeslechy a celkový dojem. Dále je popsána tvorba zkušební sekvence pro subjektivní testování, samotné testování a následné vyhodnocení.

This thesis studies aspects influencing image quality 3D TV systems. Thesis is focused on comparing TV´s of the same brand with different diagonals and compares the change in perception of the evaluators by this parameter. The basic evaluated parameters are image depth, contrast, color rendition, image crossover and overall impression. Describes the creation of testing sequences for subjective tests, testing and evaluation of testing.
Assessment influence of the various aspects on the QoE in 3DTV: Subjective tests
Keywords: Stereoskopie; 3D TV; subjektivní testování; kontrast; hloubka obrazu; obrazový přeslech; úhlopříčka; testování.; Stereoscopy; 3D TV; subjective testing; contrast; depth; image crossover; diagonal; testing.