Model komunikačního systému s PLC kanálem - Kovařík, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Cílem této práce bylo vytvořit model komunikačního systému s PLC kanálem. Model obsahuje různé typy modulací s možností jejich nastavení. Je provedeno vyhodnocení vlivu rušení na různé počty stavů modulace QAM. V teoretické části práce je popsána technologie PLC, její funkce a nejčastěji používané úzkopásmové modulace.

The aim of this work was to develop a model of a communication system with the PLC channel. The model contains different types of modulations with the possibility of their settings. The impact of a disturbance on different numbers of states QAM modulation has been evaluated. The theoretical part describes the PLC technology with its functions and the most widely used narrowband modulation.
Model of communication system with the PLC channel
Keywords: PLC kanál; modulace QAM; FSK; PSK; OFDM; rušení kanálu; BER; PLC channel; modulation QAM; FSK; PSK; OFDM; channel interference; BER