Rekonstrukce zachyceného provozu komunikačních nástrojů - Ambrož, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
V dnešní době čím dál více přibývá textové a hlasové komunikace a zasílání multimediálních dat pomocí komunikačních aplikací. Z tohoto důvodu vzniká potřeba bezpečnostních služeb státu tuto komunikaci monitorovat a analyzovat za účelem odhalování trestné činnosti a následnému použití získaných informací z komunikace v soudním řízení. Proto jsem se v mé bakalářské práci pokusil analyzovat a rekonstruovat zachycenou komunikaci dvou velmi populárních komunikačních aplikací, a to Vibru a Whatsappu. Následně ze svých poznatků o komunikačních protokolech jsem implementoval rozšíření pro aplikaci Netfox Framework, která je určena právě pro rekonstrukci zachycené komunikace různých komunikačních protokolů.

Text and voice communications increase more and more now and sending of multimedia datas with the help of communication applications. There is a need of security services of our state this communication to monitor and analyse for purpose detecting of offence and following use of gained informations from communication in the action in court. Therefore, in my Bachelor's thesis I attempted to analyse and reconstruct of intercepted communication of two very popular communication applications, Viber and WhatsApp. Following extension for application Netfox Framework, which is determinated just for reconstruction of intercepted communication of various communication reports, was implemented on based of my informations about communication reports.
Reconstruction of Captured Traffic from Communication Tools
Keywords: Viber; WhatsApp; HTTP; SSL; RC4; Viber; WhatsApp; HTTP; SSL; RC4