Analýza a vyhodnocení provozních nákladů autobusové linky č. 49 Dopravního podniku města Brna - Zemanová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou analýzy a vyhodnocení provozních nákladů autobusové linky č. 49 Dopravního podniku města Brna, a.s. První část práce je zaměřena na historii a současný stav Dopravního podniku města Brna. Ve druhé části je blíže specifikována trasa linky č. 49, technické parametry autobusu Crossway Low Entry, jenž linku nejčastěji obsluhuje, a nakonec se práce věnuje nákladům, které zajišťují provoz linky.

This diploma thesis deals with the problem of operating costs analysis and their evaluation on the bus line No. 49 provided by Brno transport company. The first part is focused on history and current status of the Brno transport company. In the second part the route of the bus line No. 49 and technical parameters of Crossway Low Entry bus are further specified. Finally the thesis describes all costs to ensure the operation of this line.
Analysis and Evaluation of the Operating Costs of the Bus Line No. 49 Provided by the Brno Transport Company
Keywords: Autobusová doprava; autobus Crossway Low Entry; linka č. 49; Dopravní podnik města Brna; náklady; spotřeba; Bus transport; Crossway Low Entry bus; line No. 49; Brno transport company; costs; fuel consumption