Použití Peltierova článku pro řízení teploty - Gofroň, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi použití Peltierových článků pro regulaci teploty v termokomoře. V teoretické části jsou analyzovány fyzikální principy termoelektrického chlazení, ohřevu a výroby elektrické energie. Hlavní část práce je věnovaná Peltierovým článkům, popisuje jejich konstrukci, použití a důležité parametry článku s ohledem na řízení teploty. Následující kapitola je zaměřena na měření veličin, které jsou důležité při řízení teploty pomocí Peltierových článků. V poslední části je zpracováno několik návrhů termokomory.

This bachelor thesis describes the possibilities of use thermoelectric modules for temperature control in a temperature chamber. In the theoretical part are shown physical principles of thermoelectric cooling, heating and power generation. The main part regarding thermoelectric modules describes its design, use and important parameters for temperature control. The next chapter is focused on measuring of quantities important for temperature control using thermoelectric modules. The last part describes few proposals of a temperature chamber design.
Application of Thermoelectric Module for Temperature Control
Keywords: Peltierův článek; termočlánek; termoelektrické chlazení; termokomora; snímače; Thermoelectric module; thermocouple; thermoelectric cooling; temperature chamber; sensors