Operacni zesilovač CMOS pracující v rozsahu napájecích napětí - Buček, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Cílem této práce bylo seznámit se s návrhem operačního zesilovače technologií CMOS. Nejdříve byla analyzována struktura tranzistorů PMOS a NMOS, díky kterým jsme mohli postupně navrhovat jednotlivé bloky operačního zesilovače. Práce pojednává o návrhu diferenčního páru, proudových zrcadel a koncového stupně zesilovače. Po návrhu jednotlivých bloků byla provedena kontrola operačního zesilovače simulačním programem CADENCE.

The object of this project was to get acquainted with proposal of operational amplifier of technology CMOS. Primarily was analyse the structure of transistors PMOS and NMOS, thanks to them we could gradually suggested single blocks of operational amplifier. The work treats about proposal of differential pair, current mirror and the ending stage of amplifier. After the proposal of single blocks was done control of operational amplifier by simulation programme CADENCE.
Rail-to-rail CMOS operational amplifier
Keywords: operační zesilovač; CMOS; rail-to-rail; operational amplifier; CMOS; rail-to-rail