Využití polypropylenových odpadních částic pro stavební tepelné izolace - Baránek, Šimon (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s problematikou odpadové ekonomiky, nakládání s odpady a znovuvyužití v oblasti odpadních plastů. V práci jsou shrnuty informace o tepelně izolačních materiálech, plastech, recyklaci a odpadovém hospodářství s plasty. V experimentální části byly ověřeny možnosti zpracování dostupného plastového odpadu pro výrobu tepelně izolačního materiálu.

The aim of this bachelor thesis is the issue of waste economy, waste management and reuse in the field of waste plastics. The thesis summarizes information about thermal insulation materials, plastics, recycling and plastics waste management. In the experimental part, were verified the possibilities of processing of available plastic waste for produce thermal insulation material.
Use of polypropylene waste particles for building thermal insulation
Keywords: Tepelná izolace; plasty; recyklace; znovuvyužití; odpadové hospodářství; polypropylen; Thermal insulation; plastics; recycling; reuse; waste management; polypropylene