Optimalizace návrhu vzduchotechniky disco klubu - Kvasnica, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Diplomová práca sa zaoberá optimalizáciou vzduchotechniky disko klubu so zameraním na reguláciu vnútorných podmienok a zlepšenie kvality vzduchu. Analyzované boli dve hlavné varianty riešenia: adsorpčné odvlhčovanie a split systémy, ktoré boli porovnané z hľadiska energetickej účinnosti, prevádzkových nákladov a komfortu. Výsledky experimentálnej časti potvrdili dôležitosť presného návrhu ventilačných prvkov pre zlepšenie distribúcie vzduchu a reguláciu koncentrácií CO. Práca ponúka odporúčania pre efektívny návrh ventilačných systémov a ich ďalšiu optimalizáciu pre podobné aplikácie.

This thesis addresses the optimization of air conditioning systems for a disco club, focusing on enhancing indoor air quality and maintaining comfortable conditions. The study explores two primary solutions: adsorption dehumidification and split systems. Both approaches were analyzed in terms of energy efficiency, operational costs, and user comfort. Experimental data highlighted the importance of precise ventilation design for effective air distribution and CO regulation. This work provides recommendations for designing and optimizing ventilation systems to ensure energy-efficient and high-performing indoor environments.
Optimizing the air conditioning design of the disco club
Keywords: Vzduchotechnika; CO regulácia; kvalita vnútorného prostredia; disko klub; adsorpčné odvlhčovanie; split systémy; ventilácia; energetická účinnosť; koncentrácia CO; vnútorná mikroklíma; Air conditioning; CO regulation; indoor air quality; disco club; adsorption dehumidification; split systems; ventilation; energy efficiency; CO concentration; indoor microclimate