Vozidlo ze stavebnice MERKUR ovládané pomocí Apple iPhone - Novák, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Cílem bakalářské práce je sestavení vozidla z Merkuru ovládáného pomocí Apple iPhone. Ovládání vozítka je realizováno přes PC, který přijímá signály od iPhonu. Řízení je zajištěno MEMS akcelerometrem, který je součástí iPhonu. Aplikace řízení byla vytvořena v jazyce C++ a aplikace v iPhonu byla vytvořena v jazyce Objective-C.

The destination of bachelor's thesis is assamble rover from Merkur controlled by Apple iPhone. Rover control is realized through PC, which income iPhone's signals. Control is provided by MEMS accelerometer, which is iPhone's component. Control application was built in language C++ and application for iPhone was built in language Objective-C.
The Rover from MERKUR Kit Controlled by Apple iPhone
Keywords: iPhone; Objective-C; I2C; akcelerometr; MEMS; iPhone; Objective-C; I2C; accelerometer; MEMS