Centrum prevence, Masarykův onkologický ústav v Brně - Walterová, Klára (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Obsahem práce je návrh budovy Centra prevence a rozšíření Kliniky radiační onkologie v areálu Masarykova onkologického ústavu v Brně. Současná zástavba nemocničního areálu nedisponuje rezervami v rámci budov, modernizace a požadavky na nové technologie vyžadují nejen navýšení kapacity Masarykova onkologického ústavu, ale i zhodnocení lokalit novou zástavbou obsahující služby spojené s prevencí rakoviny včetně pracovišť protonové terapie.

This diploma project is a design for a Cancer Prevention Center and an extension of the Department of Radiation Oncology of the Masaryk Institute of Oncology in Brno. There are no adequate spatial reserves in the existing hospital campus, or inside its buildings. New technology and modernisation require increased capacity of the Masaryk Institute of Oncology and improvement of the area by new development offering services like cancer prevention or proton therapy facilities.
Centre for Prevention, Masaryk Oncology Institute in Brno
Keywords: Centrum prevence; Masarykův onkologický ústav v Brně; Brno; veřejný prostor; zdravotnická zařízení; nemocnice; Žlutý kopec; Centre for Prevention; Masaryk Oncology Institute in Brno; public space; health care; facilities; hospital