Kohoutovice - městská část tří center - Tlamková, Anna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Práce v úvodní části stručně nastiňuje historický i současný vývoj městské části Kohoutovice z hlediska historických událostí a urbanistického rozvoje. Následně se však práce zaměřuje na podrobnou analýzu tří potenciálních center této městské části. Každé centrum je vyhodnocováno na základě předem stanovených kritérií, která vystihují vztah vybraných center ke svým návštěvníkům. Zanalyzovaná kritéria jsou následně vyhodnocena a porovnána za účelem výběru nejvhodnější z těchto tří řešených ploch pro vybudování plnohodnotného kulturního jádra obce a kulturního zázemí pro kohoutovické občany s ohledem na budoucí urbanistický rozvoj obce.

The work in the introductory part briefly outlines the historical and current development of the Kohoutovice district in terms of historical events and urban development. Subsequently, the work focuses on a detailed analysis of the three potential centers of this city district. Each center is evaluated on the basis of predetermined criteria that describe the relationship of the selected centers to their visitors. The analyzed criteria are then evaluated and compared in order to select the most suitable of the three solved areas for building a full-fledged cultural core of the municipality and a cultural background for the Kohoutovice citizens with regard to the future urban development of the municipality.
Kohoutovice - city district of three centers
Keywords: Kohoutovice; městská část; lidé; historický vývoj; urbanismus; centrum; veřejný prostor; dostupnost; občanská vybavenost; zeleň; kapacita; vlastnické vztahy; rozvoj; Kohoutovice; city district; people; historical development; urbanism; center; public space; availability; civic amenities; flora; capacity; ownership relations; development