Hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy - Škrob, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalářská práce se soustřeďuje na zhodnocení výkonnosti podniku Skromet s.r.o. v letech 2019 – 2023 za pomocí nástrojů finanční analýzy. V úvodu jsou popsána teoretická východiska a jednotlivé ukazatele využívané při finanční analýze. V další části jsou popsané ukazatele a metody aplikovány na Skromet s.r.o. a je provedena SWOT analýza, ve které jsou shrnuty dosažené výsledky. Poslední část práce bude věnována návrhům na zlepšení výkonnosti podniku.

The bachelor thesis focuses on the evaluation of the performance of Skromet s.r.o. in the years 2019 - 2023 using financial analysis tools. In the introduction, the theoretical background and individual indicators used in financial analysis are described. In the next section, the described indicators and methods are applied to Skromet s.r.o. and a SWOT analysis is performed, in which the obtained results are summarized. The last part of the thesis is devoted to suggestions for improving the performance of the company.
Evaluation of Business Performance Through Financial Analysis Tools
Keywords: Finanční analýza; rozvaha; likvidita; zadluženost; rentabilita; SWOT analýza; aktivita.; Financial analysis; balance sheet; liquidity; debt; profitability; SWOT analysis; activity.