Posouzení finanční výkonnosti podniku pomocí analýzy časových řad - Suchý, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Tato bakalářská práce má za úkol analyzovat výkonnost podniku pomocí časových řad na základě vybraných ukazatelů. První polovina práce je zaměřena na teoretická východiska sloužící pro výpočty časových řad. Ve druhé polovině práce je řešena praktická část. Nejprve je zde charakterizována vybraná firma a dále jsou zde analyzovány vybrané ekonomické ukazatele s vyhodnocením. V závěru jsou vypočteny prognózy do budoucna a navrženy směry, kterými se může firma ubírat.

This bachelor’s thesis aims to analyze business performance using time series based on selected indicators. The first half of the work focuses on the theoretical basis used for calculations of the time series. In the second half of the work is dealt with practical part. First, here is characterized by the selected firm and are analyzed by selected economic indicators in the evaluation. In the end are calculated for the future forecasts and designed directions, that the company can take.
Assessing the Financial Efficiency of a Company Using Time Series Analysis
Keywords: časové řady; regresní analýza; prognózy; statistická data; finanční analýza.; time series; regression analysis; forecasting; statistic data; financial analysis.