Vliv variantního řešení odkanalizování na čistírnu odpadních vod - Dohnal, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Účelem rešeršní části bakalářské práce je zhodnotit a porovnat návrh výpočtu klasických a alternativních způsobů odkanalizování, a jejich vliv na kvalitu odpadních vod odváděných na čistírnu odpadních vod. Hlavním cílem praktické části práce je návrh a porovnání objektů biologického čištění na čistírně odpadních vod, pro každý systém odkanalizování, s vazbou na jakost a kvalitu odpadních vod. Součástí práce je orientační finanční posouzení objektů biologického čištění.

Purpose of research part of this bachelor´s thesis is to evaluate and compare design methods of conventional and alternative wastewater collection systems. The work also deals with influence of the system on the quality of wastewater supplied to the wastewater treatment plant. The aim of practical part is to design and compare secondary treatment objects for different sewerage systems considering the wastewater quality. The work includes financial assessment of secondary treatment objects.
The influence of the variant solution to sewerage treatment plant
Keywords: Tlaková kanalizace; podtlaková kanalizace; gravitační kanalizace; aktivační nádrž; dosazovací nádrž; Pressure sewers; vacuum sewers; gravity sewers; aeration tank; clarifier