Časově-frekvenční analýza signálu - Kubala, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Tato práce se zabývá tématem časově-frekvenční analýzy signálu. Budou vysvětleny základní pojmy z oblasti spracování a spektrální analýzy signálů, speciálně zaměřené na převod z časové oblasti do oblasti frekvenční a naopak. Hlavním zaměřením práce je podrobně vysvětlit a porovnat dvě nejznámější metody, přesneji Fourierovu a vlnkovou transformaci. Výsledky bude možné demonstrovat na implementované aplikaci, která načítá zvukovou nahrávku a určí pomocí uvedených metod frekvenci v zadaném čase.

This bachelor thesis is dealing with explanation of time-frequency signal analysis. Basic definitions and terms of signal processing and spectral analysis will be explained, especially focused on transfer time domain into freqency and inverse. The main objective of thesis is to explain in detail and compare two of the most popular methods, Fourier transform and Wavelet transform. Results will be illustrated on implemented application, which loads sound record and computes frequency in specific time using these methods.
Time-Frequency Signal Analysis
Keywords: Signál; frekvence; vlnka; Fourierova transformace; vlnková transformace.; Signal; frequency; wavelet; Fourier transform; wavelet transform.