Automatizované testováni v FPGA - Valecký, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Cílem této práce je analyzovat testování procesorů vyvíjených firmou Codasip a~zjistit, které z testů je vhodné provádět s~využitím technologie FPGA. Dále je cílem navrhnout a~implementovat systém na vzdálené konfigurování zařízení FPGA připojených k~centrálnímu serveru za účelem provádění testů. Systém byl naprogramován v jazyce Python s využitím architektury klient-server a frameworku Flask. Interakce serveru se zařízeními FPGA je zajištěna s pomocí sofwaru OpenOCD. Implementované řešení umožňuje uživateli zjistit stav připojených obvodů FPGA, nakonfigurovat tato zařízení a následně je využít k běhu testů. V rámci práce byly využity obvody FPGA řady Artix-7 firmy Xilinx, umístěné na vývojových deskách Digilent Nexys A7. Výsledné testování naprogramovaných čipů v FPGA reprezentující mikroprocesor je urychleno při použití FPGA zařízení. Jeho výsledky jsou v~některých případech na hardwarové reprezentaci rychlejší než při jeho simulaci.

The aim of this work is to analyze the testing of processors developed by Codasip and find out which of the tests should be performed using FPGA devices. Furthermore, the goal is to design and implement a system for remote operation of FPGA devices connected to a central server in order to perform tests. The system is programmed in Python using the client-server architecture and Flask framework. The interaction of the server with the FPGA devices is ensured with the help of OpenOCD. The implemented system allows a~user to find out the status of connected FPGA circuits, configure these devices and then use them to run tests. The work uses FPGAs Artix-7 series made by Xilinx, placed on Digilent Nexys A7 development boards. The resulting testing of programmed chips in an FPGA representing a microprocessor is accelerated when using an FPGA device. Its results are faster on hardware representation than on its simulation in some cases.
Automated Testing in FPGA
Keywords: testování; Python; FPGA; webová aplikace; mikroprocesor; procesor; testing; Python; FPGA; web application; microprocessor; processor