Kufřík pro retro hry a jukebox - The Ultimate Arcade Suitcase - Erlich, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Cieľom tejto práce je vytvoriť zábavný kufrík (hardware aj software) určený pre rôzne príležitosti ako svadby, oslavy, teambuildingové akcie a iné. Jeho úlohou je spúšťanie retro arkádových hier a funguje taktiež ako jukebox na prehrávanie mp3 piesní. Jadro kufra je tvorené Raspberry Pi a k nemu pripojenými audiovizuálnymi a kontrolnými perifériami. Software pre konzolovú časť a jukebox je prevzatý z GitHub open-source projektov RetroPie a FruitBox. Nad operačným systémom je vytvorené jednoduché rozhranie a užívateľovi je taktiež umožnené spravovať kufor pomocou webového manažéra vo frameworku Laravel. Vytvoril som komplexný systém aplikácií, komunikujúcich s OS a hardwarovými komponentami. Práca ukazuje využitie jednoduchých počítačov v komplexnejších systémoch, ich možnosti a porovnáva techniky niektoré chladenia. Kufrík navrhnutý v tejto práci je plne funkčný.

The aim of this work is to create an entertaining case (hardware and software) designed for various occasions such as weddings, celebrations, team building events and others. Its task is to run retro arcade games and also acts as a jukebox to play mp3 songs. The core of the case consists of a Raspberry Pi and audio-visual and control peripherals connected to it. Console and jukebox software is downloaded from GitHub open-source projects RetroPie and FruitBox. A simple graphical user interface is created over the operating system and the user is also allowed to manage the case remotely by using a web manager made in the Laravel framework. I created a complex system of applications, combining with OS and hardware components. The work shows the use of simple computers in more complex systems, their capabilities and techniques of cooling. The case designed in this work is fully functional.
The Ultimate Arcade Suitcase
Keywords: Raspberry Pi; webový manažér; Laravel; Raspbian; Raspberry Pi; web manager; Laravel; Raspbian