Design elektrického ručního šlehače - Nováková, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Tato práce se zabývá návrhem designu elektrického ručního šlehače, přičemž v celém procesu je upřednostňován nový pohled nejen na design produktu ale také na jeho funkci z uživatelského hlediska. Klade si za cíl navrhnout takový vzhled produktu, jež bude jedinečný a tvarově odlišný od produktů vyskytujících se v této době na trhu, přičemž budou splněny veškeré technické a ergonomické nároky. Má se jednat o design produktu nižší cenové kategorie. Práce se mimo jiné zabývá problematikou manipulace a uchování metel šlehače. Řešením má být inovativní způsob uchování metel společně se šlehačem, jež by nijak negativně neovlivnil manipulaci a nenavýšil cenu.

This thesis deals with the design of an electric hand mixer while in the entire process is favored new perspective not only on the design of the product but also its function from the user's point of view. Its goal is to design the look of the product which will be unique and differently shaped from the products occurring these days in the market and will satisfy every technical and ergonomic requirements. It should be design of the lower price category product. This thesis, among other things, deals with the handling and storage of mixer beaters. The solution is to be an innovative way of keeping whisk together with the mixer which does not adversely affect the handling and does not increase the price.
Design of Electric Hand Mixer
Keywords: Design; elektrický ruční šlehač; mixér; kuchyňský spotřebič; šlehací metly; šlehání; Design; electric hand mixer; egg beater; kitchen appliance; whisk; whisking; stirring