Posouzení bezpečnostního celíku u podzemní stavby - Zapletal, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Tato diplomová práce parametricky porovnává různé metody určení nutné délky bezpečnostního celíku při budování sekundárních městských kolektorů v Brně. Porovnáván je analytický výpočet podle Šedivého s matematickým modelováním provedeným jednak v programu Plaxis 2D verze 2015.02. a také v programu Plaxis 3D Introductory verze 2013.

The master thesis parametrically compares different methods to determine the required lengths of the safety pillar when building secondary urban collector in Brno. The analytical calculation by Šedivý is compared with mathematical modeling executed in the program Plaxis 2D 2015.02. version and also in the program Plaxis 3D Introductory 2013 version.
The face safety pillar assessment for underground construction
Keywords: studie; podzemní stavba; bezpečnostní celík; předpolí; čelba; kolektor; spraš; sprašová hlína; diabas; tradiční ražba; analytický výpočet; matematický model; metoda konečných prvků; study; underground construction; face safety pillar; clearway; tunnel face; collector; loess; loam; diabase; traditional embossing; analytical calculation; mathematical model; Finite Element Method