Vodojemy - Brno, Žlutý kopec - Bařina, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Diplomová práce se zabývá zpracováním architektonického a urbanistického řešení území nad historickými brněnskými vodojemy na ulici Tvrdého. V první části je vysvětlen urbanistický návrh celého areálu, z něhož je podrobněji zpracovávána jedna budova ve formě architektonické studie. Součástí projektu je také navržení způsobu využití samotných podzemních vodojemů. Práce částečně navazuje na předdiplomní ateliérovou práci, která byla zaměřena na důkladnou analýzu území a prověření možností jeho rozvoje.

This work deals with the elaboration of architectural and urban design of an area surrounding the historic water reservoirs in Brno – Tvrdého Street. The first part contains the urban design on the entire area, after that one specific building is processed in more detail in the form of an architectural study. The new use of the underground reservoirs is also a part of this project. The work is partly a continuation of older atelier work which was focused on an thorough analysis of the are and the possibilities of its development.
Reservoirs - Brno, Zluty kopec (Yellow hill)
Keywords: Brno; vodojemy; smart park; architektura; studie; galerie; farma; vertikální farma; VUT Brno; Brno; water reservoirs; smart park; architecture; study; gallery; farm; vertical farm; BUT Brno