Financování podnikatelských aktivit - Bartík, Vlastimil (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Bakalářská práce pojednává o výběru optimálního způsobu financování dlouhodobého hmotného majetku pro konkrétní společnost. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. Část teoretická popisuje možné způsoby podnikového financování a metody pro zhodnocení aktuální situace vybrané společnosti. Analytická část tyto způsoby a metody aplikuje a vytváří tak základ pro část návrhovou, v níž bude nalezen optimální a nejvýhodnější způsob financování.

The bachelor's thesis focuses on selection of optimal financing for long-term tangible assets for a particular company. The thesis is divided into 3 main sections. The theoretical part describes possible forms of financing and methods for assesment of a current state of affairs of the selected company. Analytical part employs these forms and methods and creates a basis for the proposal part in which the most optimal and most suitable method of financing will be found.
Financing of Business Activities
Keywords: financování; dlouhodobý hmotný majetek; situační analýza; finanční analýza; bankovní úvěr; leasing.; financing; long-term tangible assets; situation analysis; financial analysis; bank loan; leasing.