Ocelová konstrukce vícepodlažní budovy - Podešť, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Diplomová práce se zabývá návrhem ocelové konstrukce vícepodlažní budovy v lokalitě města Opava. Návrh je zpracován ve dvou variantních řešeních. Varianta 1 má půdorysné rozměry 37,5 m x 37,5 m a výšku 47 m. Varianta 2 má půdorysné rozměry 45 m x 45 m a výšku 49,5 m. Modulový rozměr polí je 7,5 m x 7,5 m. Hlavní nosná konstrukce je tvořená ocelovými sloupy a průvlaky, stropní konstrukce ocelobetonovými spřaženými stropnicemi a zastřešení oblouky z lepeného lamelového dřeva. Stabilita konstrukce je zajištěna svislými a střešními ztužidly.

This diploma thesis deals with the design of a steel structure of a multi-storey building in the locality of Opava. The proposal is developed in two variant solutions. Variant 1 has ground plan dimensions of 37,5 m x 37,5 m and a height of 47 m. The variant 2 has ground plan dimensions of 45 m x 45 m and a height of 49,5 m. The modular size of the fields is 7,5 m x 7,5 m. The main supporting structure is made steel columns and beams, ceiling construction with composite steel and concrete joinst and roofing of arched laminated timber. The stability of the structure is ensured by vertical and roof bracings.
Steel structure of multi-storey building
Keywords: Ocel S355JR; Spřažené stropnice; Oblouk; Lepené lamelové dřevo; Rostlé dřevo; Svislé ztužidlo; Střešní ztužidlo; Administrativní budova; Požární odolnost; Steel S355JR; Composite joist; Arch; Glued laminated timber; Solid timber; Vertical bracing; Roof bracing; Office building; Fire resistance