Rodinný dům - Hrachový, Matěj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
V navrhovaném projektu je zpracovávána technická dokumentace k samostatně stojícímu rodinnému domu, jejíž součástí je provozovna – kancelář. Provozovna je určena pro majitele domu – uživatele. Rodinný dům je určen pro čtyřčlennou rodinu. Navrhovaná novostavba se nachází v obci Nedašov, nedaleko Valašských Klobouk. Zastavěná plocha je 197,10 m. Rodinný dům má dvě nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. V 1.NP se nachází provozovna, která má vlastní hlavní vstup. Dům je založen na základových pasech z prostého betonu. Obvodové zdivo v 1. S je vyzděno ze ztraceného bednění a zmonolitněno betonem. Jinak je celý dům vyzděn ze stavebního systému Porotherm. Střecha nad 2. NP je řešena jako šikmá sedlová s obydleným podkrovím. Bakalářská práce obsahuje studijní a přípravné práce, situační výkresy, architektonicko-stavební řešení, požárně bezpečnostní řešení a stavební fyziku. Součástí studijních a přípravných prací je seminární práce na téma světlovody.

In this proposed technical documentation for a detached family house which includes an establishment – office. The establishment is meant for homeowners – regular users. The family house is designed for a four – member family. The proposed new building is located in the village Nedasov, near Valasske Klobouky. The bulit up area is 197,10 m. The family house has two above – grand floors and one underground floor. In the 1st floor is located an establishment with its own main entrance. The house based on basic pass from plain concrete. The perimeter masonry (brickwork) in the first S is made from lost formwork and reinforced concrete. Otherwise the entire house is worn from building systém called Porotherm. The roof above the 2nd NP is solved as a sloping saddle with inhabited attic. The bachelor thesis includes study and preparatory work, situational drawings, architectural-building solutions, fire safety solutions and building physics. Part of the study and preparátory work is also a seminar work on topic fiber optics.
Detached house
Keywords: Bakalářská práce; novostavba; rodinný dům; provozovna; kancelář; šikmá sedlová střecha; obvodové zdivo.; Bachelor thesis; new – building; family house; establishment; office; oblique saddle –shaped roof; perimeter masonry.